Δύο, τέσσερα, ή δεκατέσσερα σημεία κλειδώματος αρκούν για να χαρακτηριστεί μια πόρτα "θωρακισμένη πόρτα ασφαλείας"; Μία ασφαλής κλειδαριά με πολλαπλά σημεία κλειδώματος είναι σημαντικά στοιχεία για την ασφάλεια μιας πόρτας, αλλά δεν αρκούν για να χαρακτηριστεί ως "θωρακισμένη ασφαλείας". Οι θωρακισμένες πόρτες ασφαλείας αναγνωρίζονται από περισσότερα χαρακτηριστικά και ο βαθμός ασφάλειας που παρέχουν διαφοροποιείται ανάλογα με την ποιότητα κατασκευής τους.


  Tα ελάχιστα χαρακτηριστικά που πρέπει να διαθέτει μία πόρτα προκειμένου να χαρακτηριστεί ως "θωρακισμένη πόρτα ασφαλείας" και τη διαφοροποιούν από μια απλή πόρτα είναι τα εξής:

1. Η χαλύβδινη κάσα.
2. Το χαλύβδινο φύλλο, το οποίο έπειτα μπορεί να επενδυθεί εξωτερικά με διάφορα υλικά.
3. Τα σταθερά έμβολα ασφάλισης στην περίμετρο του φύλλου.
4. Τα κινούμενα έμβολα ασφάλισης στην περίμετρο του φύλλου, τα οποία ασφαλίζουν
κλειδώνοντας την πόρτα.
5. Η κλειδαριά ασφαλείας.

 Κατά την επιλογή, λοιπόν, μιας θωρακισμένης πόρτας ασφαλείας, είναι σημαντικό να ελέγχουμε τις τεχνικές προδιαγραφές και τις διατιθέμενες πιστοποιήσεις, όσον αφορά την κλάση θωράκισης, τα μηχανικά χαρακτηριστικά, τις επιπλέον ιδιότητές της κλπ. Οι πόρτες που διαθέτουν γραπτή εγγύηση και τεχνική υποστήριξη, διασφαλίζουν την επιλογή, ως προς την αξιοπιστία της κατασκευάστριας εταιρίας και την καλή λειτουργία της πόρτας.
  Σε κάθε περίπτωση, η ασφάλεια που προσφέρει μια θωρακισμένη πόρτα ασφαλείας, εξαρτάται άμεσα από τη σωστή και σχολαστική χρήση της. Γι' αυτό κλειδώνετε πάντα την πόρτα σας, η ασφάλεια του μπλοκ δεν αντικαθιστά το κλείδωμα της πόρτας, μην αφήνετε τα κλειδιά πάνω στην πόρτα, ακόμα και αν είναι κλειδωμένη, και γενικότερα να ακολουθείτε με συνέπεια τους κανόνες ασφαλείας.


 
  


  


 

ΕΠΙΛΕΞΤΕ EΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ

Τα cookies καθιστούν πιο εύκολο για μας να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας, επιτρέπετε τη χρήση cookies.